fbpx
Baoobaoos godkända skinn
Varje Baoobaoprodukt har ett unikt utseende som bara blir snyggare ju mer man använder det.

En man och en vision

Det började med en man och en vision. Mannen är Anders Nordangård och visionen varumärket Baoobaoo. På småländskt vis och med en obändig lust att skapa och att sälja fick varumärket sin start 2010.

Småskalighet

Med över 30 års erfarenhet av väskbranschen och i nära samarbete med skickliga hantverkare inom garveri, sömnad och beslagstillverkning har Anders skapat ett unikt arbetssätt för hela produktionskejdan.

Stabilt och långvarigt samarbete

Produktionsenheterna som finns i Indien har arbetat tillsammans under många år. Här finns en värdefull flexibilitet som möjliggör både korta produktionstider och beställningar i små serier. 

Vi bryr oss om kvalité

Vi använder högkvalitativt hårdvaxat buffelskinn. Alla våra skinn är en biprodukt från slakterier så inga djur slaktas för skinnets skull. Vi behåller skinnets naturliga struktur, vilket innebär att du ser skinnet som det är. Det ger varje Baoobaoo produkt ett unikt utseende som bara blir snyggare ju mer man använder den.

Beslagen är noggrant utvalda för att hålla under lång tid. Produktionen sker för hand av lokalt duktiga och erfarna hantverkare. Vi använder uteslutande marknadens bästa dragkedjor från YKK.

Våra fabriker säkerställer processerna genom  certifieringarna ISO 9001 och OHSAS.

Vi bryr oss om människor

Baoobaoo är medlem i Amfori. Som är den ledande globala näringslivsorganisationen för öppen och hållbar handel. Fabriken revideras regelbundet av BSCI som är oberoende tredjepartsrevisorer. BSCI revisioner baseras på internationella konventioner och FN:s principer för mänskliga rättigheter och att uppföljningen hanteras av oberoende tredjepartsrevisorer.

Genom Baoobaoos medlemskap i Amfori bidrar vi till utökad kunskap och är med och påverkar varaktig förändring. Baoobaoo har under många år varit engagerad i frågan om socialt ansvar i leverantörskedjan. Vårt medlemskap i Amfori är ett tydligt ställningstagande för vikten av dessa frågor. Vi värnar om en hållbar framtid.

73154685-cNRvC
amfori-logo-blue-01

Vi bryr oss om miljön

Baoobaoos produkter är tillverkade med en kvalité som håller under en lång tid. Vår design och materialval gör att Baoobaooprodukter åldras med charm och blir snyggare ju mer de används.

  • Skinnen från vårt garveri överensstämmer med EU REACH regulation (EC) No 1907/2006.
  • För skinn betyder det främst att inga av våra skinn innehåller Chrome VI och andra giftiga kemikalier.
  • Vårt garveri följer avfallshanteringsreglerna för att skydda de omgivande miljöerna.
  • För att skydda miljön återvinns avloppsvattnet enligt EU REACH regulation (EC) No 1907/2006.
  • Våra produkter har metallbeslag som är fria från nickel, antimon, radioaktivitet, kadmium och andra giftiga kemikalier.
  • Vår fabrik är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Nära samarbete med våra fabriker

Vi samarbetar med några få produktionsenheter i Indien. Mitt i ett myller av gator, hus, människor och tutande bilar produceras ständigt nya produkter med hög hantverksskicklighet.

Garveriet – skinnet

Garveriet är hjärtat i produktionen. Det är garveriet som tar fram vårt Smokey-skinn som gör Baoobaoos produkter unika. Skinnen kommer från ko eller buffel beroende på vilken känsla vi vill ha i slutprodukten.

Processen från ett rått skinn till en färdig väska är ett mödosamt arbete. I korthet består detta arbete av att rengöra, torka, renskära, olja in, färga in och vaxa. En del av momenten görs mer en än en gång.

De kemikalier som används av garveriet är godkända är kontrollerade enligt EU REACH regulation (EC) No 1907/2006.

Väskfabriken – sömnad

I väskfabriken görs alla prover av de modeller som designas. Kontakten med de ansvariga på väskfabriken sköts huvudsakligen via Skype vilket gör att justeringar som behöver göras kan verkställas på väldigt kort tid. Avståndet mellan Indien och Sverige känns inte längre än avståndet till våra dataskärmar.

Beslagsfabriken

Vi har ett nära samarbete med våra beslagsfabriker.  Här gjuts och produceras alla metalldetaljer som vi använder till våra produkter.

Beslagen är noggrant utvalda för att hålla under lång tid. Produktionen sker för hand av lokalt duktiga och erfarna hantverkare. Vi använder uteslutande marknadens bästa dragkedjor från YKK.

Våra beslag är fria från nickel, antimon, radioaktivitet, kadmium och andra giftiga kemikalier.